L’ECNPC I ADIN presenten el cicle de FP de Manteniments de Vaixells a les empreses de les Comarques de Tarragona

24-febr.-2017 | Notícies del Clúster, Notícies del sector

Comparteix:

L’ECNPC, ESCOLA DE CAPACITACIÓ NÀUTICO-PESQUERA I ADIN, l’ASSOCIACIÓ D’INDÚSTRIES NÀUTIQUES presenten el cicle de FP de Manteniments de Vaixells a les empreses de les Comarques de Tarragona.

Fa mes de 10 anys, a l’any 2006, ADIN, el Departament d’Ensenyament i el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, varen promoure la creació del cicle de Formació professional de Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo, aquest cicle de grau mig i 2000h. de formació compta amb 5 centres operatius al litoral català a Castelló d’Empúries, Sant Feliu de Guíxols, Mataró, Barcelona i Vilanova i la Geltrú, i està previst que per el proper curs escolar es faci també a l’ECNPC, a l’Ametlla de Mar (Tarragona).

Davant l’interès mostrat per les empreses nàutiques de les comarques tarragonines, durant la reunió de presentació del cicle realitzada a les instal·lacions de l’ECNPC, pel proper curs escolar s’impartirà el cicle també a les comarques de Tarragona, amb una fórmula adaptada tant a les necessitats formatives de les empreses i els alumnes, com de la extensió geogràfica de la província. D’aquesta manera, es preveu que el cicle es pugui impartir, en modalitat semipresencial per a alumnes que siguin treballadors  en actiu al sector nàutic, i en les modalitats dual i convencional per a la resta d’alumnes.

Frederic Valls, Director-Gerent de l’ECNPC, va expressar que “estem molt satisfets per la presència i interès mostrat per les empreses, i pels emails de suport i adhesió rebuts per part de moltes empreses que no van poder assistir; amb aquest cicle pioner i únic a Espanya, contribuïm a la millora del grau de professionalització del sector, i a partir del curs vinent, gràcies al compromís de les empreses, també a les comarques de Tarragona”.

D’altra banda, Miquel Guarner, Secretari General d’ADIN, va remarcar que “la Formació Professional de Manteniment d’Embarcacions d’esbarjo, és una eina imprescindible per a la millora de la qualitat dels serveis prestats i per elevar el grau de professionalització dels tècnics del nostre sector, però que a mes hem de tenir una visió mes amplia, i complementar-la amb altres formacions específiques de gestió empresarial, comercial i de lloguer i activitats nàutiques”.

Per la creació d’aquest cicle de Manteniment de Vaixells, únic a tot l’Estat, promogut al 2005 i iniciat al curs-escolar 206/207, ADIN va rebre, al 2008, una distinció honorífica per la seva tasca en la promoció de la Formació Professional a Catalunya de mans del President de la Generalitat i del Conseller d’Ensenyament, en aquell temps, José Montilla i Ernest Maragall, respectivament.

NdP Adin promou la formacio professional al sector nautic FEBRER 2017

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades