ADIN PROMOU LA EMPRENEDORIA AMB EL LLIURAMENT DELS PREMIS A LA INNOVACIÓ DE LA MÀ DEL VICEPRESIDENT PERE ARAGONÉS.

15-oct.-2018 | Notícies Generals

Comparteix:

Durant l’acte també es van atorgar les distincions com a socis d’Honor de l’entitat

– Barcelona, Octubre 2018. ADIN promou la emprenedoria en el sector nàutic amb el lliurament del Premis a la Innovació, l’acte va ser presidit per l’Hble. Vicepresident i Conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i del President del Saló Nàutic, Luis Conde.

A pocs mesos de l’any de la celebració del 50 aniversari d’ADIN, l’acte celebrat a l’Espai del Mar del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, va comptar amb els 10 finalistes a la IV Edició dels Premis a la Innovació.

Així com també, amb els nominats a rebre les plaques de reconeixement com a socis d’honor de l’entitat, en reconeixement a les destacades trajectòries professionals en la promoció de la nàutica.

 

 

La Junta Directiva d’ADIN, reunida el 18 de setembre, va acordar per unanimitat lliurar la distinció de SOCIS D’HONOR a:

– Josep Borrat, fundador de Nàutica Borrat

– Roger Marcet, exDirector General del Museu Marítim de Barcelona

– i Joan Sabaté i Antonio Maldonado, fundadors de Motonàutica Sama

Josep Borrat Suñer va néixer el 1948 al sí d’una família dedicada a l’agricultura, però als 17 anys (el 1965) mentre feia els seus estudis de comerç va obrir un taller mecànic al centre de Torroella que amb el suport del seu pare i família va anar creixent.

En un inici era un taller mecànic de vehicles a motor que amb poc temps i aconsellat per amics va anar transformant en taller d’embarcacions d’esbarjo. A partir del any 1970 ja només era taller d’embarcacions, NAUTICA BORRAT. També aquest any es va esposar amb la Mª Teresa Pareras.

La visió de negoci que sempre l’ha acompanyat durant la seva carrera va fer que el 1985 s’inauguressin unes noves instal·lacions a les afores de Torroella (ubicació actual) que van permetre el creixement exponencial del negoci.

Després d’haver superat varis períodes de crisis el 2015 ha iniciat el relleu generacional de la direcció de l’empresa a favor dels seus dos fills Josep i Vicens Borrat Pareras que s’ha consolidat a partir del 2018. Encara que continua fent accions de consell i suport.”

Soci d'Honor ADIN

 

Roger Marcet Barbé, va nèixer a Barcelona el 1953. Llicenciat amb grau en Geografia i Història (especialitat Arqueologia) per la Universitat Autònoma de Barcelona (1976) i finalitzats els cursos de Doctorat a la mateixa Universitat. (1978).

Al llarg de la seva vida professional ha impartit i ha assistit a nombrosos cursos, jornades, congressos i conferències relacionats amb la museologia, l’arqueologia i el patrimoni cultural en general i en concret en el marítim.

I a nivell professional ha tingut una destacada trajectòria, on des de 1998, ha estat Director General del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona.

Joan Sabaté i Antonio Maldonado, han treballat tota la vida junts, primer a l’Aldea (Tarragona) i després van decidir muntar el seu propi taller a l’Ampolla (Tarragona) l’any 1970. Allí reparaven cotxes, tractors, camions i com era un poble mariner van començar a reparar motors d’embarcacions. A l’any 1972 munten la nàutica, MOTONÀUTUCA SAMA, que és la que funciona  fins a dia d’avui.

Antonio sempre ha portat la part de la postvenda i taller, mentre que Joan sempre ha portat la part comercial del negoci. Sempre han treballat amb YAMAHA I VOLVO, RODMAN i ZODIAC i també amb altres marques, però aquestes són les que han treballat pràcticament des dels seus inicis.

Amb una trajectòria de quasi 50 anys, ara la gestió de l’empresa està a les mans del seus fills. En Dani, fill d’Antonio, segueix amb la part tècnica del negoci, mentre que Mar i Mònica, filles de Joan, segueixen amb la part administrativa i comercial.

Seguidament es continua amb el lliurament dels Premis la Innovació, Donada la gran qualitat dels projectes presentats, excepcionalment, el Jurat va decidir ampliar de 3 a 5 els guanyadors per aquesta competidíssima IV Edició.

1er PREMI:                   BARCOSOLAR.EU:

CATAMARÀ SOLAR DE 6 M “Solliner”: un catamarà 100% elèctric destinat al turisme i a l’esbarjo, amb una velocitat de fins a 7,5 nussos i una autonomia de 10/18h sense sol. Produït des de 2015 a Polònia.

Barco Solar ha presentat altres 2 projectes:

– L’EMBARCACIO/CASA FLOTANT “Nomadream houseboat”: construïble en 3 eslores, 7,5, 9,5 i 13,5 m.

– i LA CASA FLOTANT “Floating Home”: Construcció a mida per a cada projecte.

2on PREMI:         LIFE BALL By GREEN EMERGENCY:

LIFE BALL: És un producte de salvament aquàtic, que incorpora tecnologia existent en el sector de les armilles salvavides autoinflables, dissenyat per ser un producte de reduït volum a un cost ajustat als mercats on es presenta.

Disposa d’un radi d’actuació de prop de 35 m i s’activa a l’entrar en contacte amb l’aigua.

3er PREMI:                   AQUALATA:

AQUALATA: “Passió per la vela”

Els productes AqualataBCN són bosses i complements fets amb veles reutilitzades combinables, senzilles, informals i elegants; tant per a un públic femení com masculí (casual sportwear). I el seu valor diferencial es la utilització de colors flúor amb un aire mediterrani i com a complements a un “look casual”.

Personalitzen els productes amb el nom del vaixell, competició o esdeveniment pel que també poden ser trofeus de competicions o articles promocionals exclusius i econòmics per  clubs, regates, xàrters, …

R+R= R

Recollir + Reutilitzar = Regalar un article per cada vela que reben.

4rt PREMI:          #SAVE POSIDONIA By PORT ADVISOR

#SAVE POSIDONIA:

Port Advisor (guanyador Premi Innovacio 2017) creant una APP per mirar de preservar, mantenir, cuidar i millorar el medi ambient, incluint els mapes amb els camps de POSIDONIA a les Illes Balears, per ajudar a que les embarcacions puguin fondejar a la sorra sense afectar ni arrancar les praderes.

5è PREMI:           NAUTALAB

NAUTALAB: una solució digital única en forma de App específicament dissenyada i construïda per a permetre i fer realitat d´una forma senzilla i complerta la incorporació del manteniment preventiu a la nàutica d´esbarjo.

UNA BONA GESTIÓ DEL MANTENIMENT DE L´EMBARCACIÓ PER A UNA NAVEGACIÓ SEGURA, SATISFACTORIA I MÉS ECONÒMICA

La resta de projectes finalistes han estat:

– SEA SAIL: La primera APP de navegació que permet consultar el carburante en temps real.

– AULA NAUTICA: WWW.AULANAUTICA.ORG Apunts dels títols d’esbarjo online, simulacions d’examen en obert i gratuïtament.

– PUNT NAUTIC: és una instal∙lació que pretén donar servei als ajuntaments del litoral català, clubs nàutics i entitats esportives amb vocació nàutica, per allotjar planxes de Paddle Surf, de surf, Kaiacs i fins i tot motos aquàtiques.

– NAVEGA Y COMPARTE: www.navegaycomparte.com és una plataforma que tracta d´acostar la mar a tota la gent. Amb l’objectiu de navegar més i millor!

– CLUB DE NAVEGACIO NAUTIC OCEAN:    L’objectiu es respondre a la pregunta que moltes persones es fan a l’obtenir la seva titulació nàutica ¿i ara que? ¿com naveguem sense tenir barco i des de 50€/mes?

Jordi Senties, President d’ADIN, va declarar “donem per clausurada aquesta IV edició i obrim la convocatòria per a la nova V Edició, enla que espèrem tenir nombrosos projectes. Vull agrair als patricinadors que fan possible el premis: GARMIN, RECAMBIOS MARINOS, SPORTNAV, ESCURA CONSULTING, IZANDO MARKETING i la pròpia ADIN.

Miquel Guarner, Secretari General d’ADIN, i Portaveu del Jurat, va declarar que “aquesta IV Edició ha estat la mes competida de les quatre. I que en total s’han presentat mes de 60 projectes”.

 

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades