“I tu, en què navegaràs aquesta temporada? INICIA’T 2019 PREPARA’T

6-febr.-2019 | Notícies del Clúster, Notícies del sector

Comparteix:

INICIA’T al Port de Badalona, del 5 al 9 d’abril de 2019

“I tu, en què navegaràs aquesta temporada?

Badalona avança la 4 edició de la Fira Inicia’t i aquesta edició es celebrarà del divendres 5 al dimarts 9 d’abril, amb participació gratuïta per a totes les empreses del sector nàutic.

  • Els dies 5, 6 i 7 d’abril el certamen s’inaugura amb l’oferta nàutica d’iniciació: la primera embarcació (o “artefacte nàutic”), el primer títol, el primer bateig d’esports nàutics, la primera regata …
  • PARTIPACIÓ GRATUÏTA
  • La cita consolida la seva especialització, el dilluns 8 i dimarts 9 d’abril, orientada a apropar la formació i l’oci nàutic al públic jove
  • La marca “Inicia’t” serà present a la Fira de l’Ensenyament del 6 i 7 de març de Badalona i en una conferència del cicle “Anar a Mar” el 21 de març que organitza Marina Badalona.

Inicia’t, La Fira de la Nàutica i els seus oficis celebra la seva quarta edició del divendres 5 d’abril al dimarts 9 d’abril. Una fira que després de les seves tres primeres edicions ha valorat avançar la cita a principis d’abril per poder complir els seus objectius d’apropar, iniciar, al màxim de persones al mar, concretament, a la pràctica de la nàutica de proximitat en el seu cada vegada més ampli ventall de possibilitats. Diferents oportunitats des del punt de vista de l’embarcació o el vehicle, “l’artefacte” elegit per gaudir del mar. De manera que durant la primera part de la fira, de divendres a diumenge, es podrà connectar amb el mar a Badalona des de múltiples experiències iniciàtiques: el primer títol, les primeres vacances en veler, el primer caiac, la primera taula de pàdel, la primera embarcació, … La idea és mostrar i respondre a la pregunta: “I tu, en què navegaràs aquesta temporada?” Aquest aparador d’artefactes i nàutica de proximitat, de mercat de temporada, de complements, d’accessoris… es desplegarà per tot el recinte, amb bona connexió metropolitana i amb la seva ciutat de referència, Badalona, ​​que fa anys va iniciar un camí de reconciliació amb el mar i que té en el seu port una gran oportunitat perquè aquesta relació sigui activa. S’ha valorat avançar la fira també per presentar abans de la temporada que marca l’inici de la Setmana Santa les diferents cites esportives i programes oberts a tothom des de clubs i operadors nàutics, propostes locals i, evidentment, universals, perquè no és una aposta local .

Velers, motores, caiacs, pàdel-surf, catamarans, patins, rem en llagut, en trainera, en batel, dragon boat, vela lleugera, pesca esportiva, pesca des caiac, motos d’aigua, rem de mar, navegació tradicional al quetx Ciutat de Badalona… Tot es practica aquí, a tal lloc, amb aquestes condicions. Insistència que no s’ha de relaxar ara, més que mai, que l’horitzó de la unió de la dàrsena central del Port amb el canal està més a prop i s’albira en dos o tres anys, amb l’arribada de noves famílies en la configuració de un nou barri marítim.

 

Amb la ferma voluntat d’anar eliminant la idea errònia que l’acostament al mar és elitista, la Fira Inicia’t exposa activitats, presentacions, programes i fórmules per rebatre els prejudicis sobre la pràctica de la nàutica. Una barrera franquejable amb apostes com els clubs de navegació, la borsa de navegants, el programa d’Esport Blau de la Federació Catalana de Vela, la regata de vela tradicional Catalunya al Través, la pràctica de rem de diferents instituts, l’aposta d’un centre per la formació dels seus alumnes en navegació tradicional, els abonaments de milles, la facilitat per practicar rem o vela… amb vocació metropolitana. No és només una aposta local, és universal.

En definitiva, la Fira es presenta com a aparador d’embarcacions i propostes reals per a l’accés definitiu al mar i el foment de l’activitat nàutica que és, al cap i a la fi, el motor que alimenta un sector industrial i de serveis a l’alça amb una creixent projecció cap al futur en l’activitat econòmica general del país, i de l’àrea. Especialment en un litoral metropolità que ha dedicat molt esforç per tornar a obrir-se al mar, i que té en aquest sector un important filó d’ocupació i de creació de riquesa, cada vegada reflectit en polítiques i programes, com els inclosos en l’Estratègia Marítima de Catalunya, a la Llei de Ports, al Pla de Ports, a les aliances entre consorcis turístics i clubs…

Durant la Fira es farà també la presentació de 35 oficis del mar i on s’estudien

 

www.iniciatbadalona.com

Full d’inscripció i normes participació 2019 INICIAT BADALONA V Empreses Nautiques

Full d’inscripció i normes participació 2019 INICIAT BADALONA V Centre Formacio

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades