S’aprova el Real Decret, pel qual s’estableixen habilitacions annexes a les titulacions nàutiques per al govern d’embarcacions d’esbarjo

2-maig-2019 | Notícies del Clúster, Notícies del sector

Comparteix:

Des del mateix moment de l’aprovació del Real Decret 875/2014, pel qual es regulen les titulacions nàutiques, ADIN va manifestar la seva satisfacció, però a l’hora va reivindicar la manca de habilitacions per realitzar determinades activitats professionals.

Des d’ADIN considerem que el sector del Turisme Nàutic té un enorme potencial de creixement i per aquest motiu durant hem demanat a la DGMM que impulsés noves habilitacions, que permetessin la millora de la competitivitat del nostre sector.

Finalment ahir, 1 de maig, es va publicar al BOE, el RD 238/2019, de 5 d’abril, pel qual s’estableixen habilitacions annexes a les titulacions nàutiques per al govern d’embarcacions d’esbarjo i s’actualitzen les mesures de seguretat en la utilització de les motos nàutiques, i que entraran en vigor el proper 1 de juliol de 2019.

Bàsicament, l’objectiu d’aquest Real Decret es que amb els títols nàutics d’esbarjo, es pugui realitzar determinades activitats professionals.

De manera resumida les NOVES ATRIBUCIONS SON:
– Els Patrons d’Embarcacions d’Esbarjo, Patrons de Iot i Capitans de Iot, podran prestar determinats serveis remunerats com: el transport de subministraments efectuats mitjançant embarcacions d’esbarjo i motos nàutiques, amb destinació altres embarcacions d’esbarjo.

– Els Patrons d’Embarcacions d’Esbarjo, Patrons de Iot i Capitans de Iot, podran realitzar activitats d’atracament, fondeig o desplaçament d’embarcacions d’esbarjo dins de les aigües corresponents a ports i/o marines.

– Els Patrons d’Embarcacions d’Esbarjo, Patrons de Iot i Capitans de Iot, podran realitzar proves de mar a bord d’embarcacions d’esbarjo i motos nàutiques.

– Els Patrons d’Embarcacions d’Esbarjo, Patrons de Iot i Capitans de Iot, podran governar embarcacions destinades al socorrisme en platges.

– Els Patrons d’Embarcacions d’Esbarjo, Patrons de Iot i Capitans de Iot, podran realitzar trasllats d’embarcacions a un altre port o lloc sempre que la navegació no tingui lloc a una distància superior a cinc milles nàutiques de la costa.

– Addicionalment els Patrons de Iot i Capitans de Iot, estaran habilitats per a la realització d’excursions turístiques i per a la pràctica de pesca d’esbarjo

REQUERIMENTS per a optar a les esmentades habilitacions, tots els titulats nàutics exclusivament:
– hauran de fer el Curs de Formació Bàsica de seguretat per a gent de mar de la DGMM, a mes a mes de disposar d’aquelles atribucions complementàries pròpies de cada títol de nàutica d’esbarjo, e recreo.

– Pagament de la taxa corresponent

LIMITACIONS:
Els Patrons d’Embarcacions d’Esbarjo, Patrons de Iot i Capitans de Iot tindran una limitació de fins a cinc milles del port o marina des de on es faci la prestació per desenvolupar el servei.
– En cap cas, es podran traslladar un número de passatgers o un volum de càrrega superiors per al que estiguin dissenyades les embarcacions i en cap cas el número de passatger podrà ser superior a sis (6) persones.

Addicionalment, Modificació del RD 259/2002, de 8 de març, pel qual s’actualitzen les mesures de seguretat en la utilització de motos aquàtiques:
L’objectiu es aclarir dubtes que suscitava el RD 259, i actualitzar i homegenitzar els requisits pel desenvolupament de les activitats relacionades amb la explotació comercial de les motos nàutiques, en totes les ¡seves formes de lloguer, per hores/fracció en circuits, per excursions amb monitor, o el lloguer particular.
– Les motos nàutiques es podran governar també amb Llicència de Navegació

Per a mes informació descarregueu el fitxer amb el text integre:

RD 238-2019 por el que se establecen habilitaciones

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades