ESTRATÈGIA MARÍTIMA DE CATALUNYA: La Consellera Jordà va clausurar la jornada “Economia Blava en un oceà sa”

21-juny-2019 | Notícies del Clúster, Notícies del sector

Comparteix:

Teresa Jordà: “Estem preparats per encetar una nova fase de desenvolupament de l’Estratègia Marítima de Catalunya”

Fins ara hem posat les bases i estem consolidant una política marítima, amb una nova manera de fer. Ara toca estendre l’Estratègia en el territori amb tot el seu potencial i comptant amb tothom”. Així ho ha anunciat avui la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, en la cloenda de la jornada ‘Economia Blava en un oceà sa’, que s’ha celebrat en motiu del primer aniversari de l’Estratègia Marítima de Catalunya.

En la seva intervenció, Teresa Jordà ha fet una crida a tots els actors per tal que, en aquesta segona fase de l’Estratègia, “s’impliquin en el desenvolupament d’una selecció potent de projectes territorialitzats que recullin les sinèrgies que ja hem començat a identificar”.

Aquest dossier, que contindrà la voltant de 12 projectes, es definirà a partir de processos de discussió que es duran a terme en els quatre territoris marítims, Terres de l’Ebre, Girona, Tarragona i Barcelona, i que hauran d’estar alineats amb tres dels àmbits que promou l’Estratègia: el desenvolupament sostenible, integrat i harmònic de l’Economia Blava, la promoció d’ecosistemes marins resilients i plenament funcionals i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans.

Un cop definides les iniciatives, la consellera ha explicat que “es buscaran recursos materials per tirar-les endavant”. “Amb aquests nous projectes, volem donar-li un valor afegit a l’Estratègia, que vagi encara més enllà d’allò que ha suposat fins ara la seva implantació”, ha afirmat la titular d’Agricultura.

La consellera Teresa Jordà ha destacat que “Catalunya ha traçat un full de ruta per a desenvolupar una política marítima, un projecte de país, una Estratègia Marítima de Catalunya amb horitzó 2030, amb la qual aspirem a arribar a un ple desenvolupament de l’economia blava al nostre espai marítim garantint la conservació i protecció d’aquests espais i ecosistemes, que també són font de benestar i salut per als ciutadans.”

Sobre l’Economia Blava a Catalunya, la consellera ha precisat que aquesta consisteix en “ la pesca i l’aqüicultura, que ens proporcionen uns productes alimentaris de primer nivell, activitats nàutiques recreatives i esportives i el busseig, així com en sectors econòmics vinculats a tots ells com les drassanes, les empreses que reparen i que subministren tecnologia i innovació, etc. I altres activitats econòmiques emergents, no tan conegudes, però que poden tenir potencial per créixer, crear llocs de treball i contribuir a mantenir i incrementar la nostra economia, com són les energies marines renovables, l’economia circular, la reducció de residus, la biotecnologia, etc.”. “En tot això és en el que estem treballant i en el que estem compromesos”, ha conclòs Jordà.

La jornada celebrada a la Sala Gran del Museu Marítim de Barcelona, va comptar amb un públic molt numeròs, i com no podia ser menys, ADIN va assistir representada pel Miquel Guarner, el seu Secretari General.

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades