ADIN PRESENTA EL REGISTRE D’EMBARCACIONS DE XÀRTER DE CATALUNYA

10-oct.-2019 | Notícies Generals

Comparteix:

ADIN PRESENTA EL REGISTRE D’EMBARCACIONS DE XÀRTER DE CATALUNYA: UNA EINA PER IMPULSAR LA PROFESSIONALITZACIÓ DEL SECTOR I PER REDUIR L’INTRUSISME.

– Barcelona, OCTUBRE. ADIN presenta el Registre d’Embarcacions Xàrter de Catalunya, https://registrexarter.adin.cat una eina per impulsar la professionalització del sector i per reduir l’intrusisme, seguint el model desenvolupat pel Govern Balear, mitjançant Declaracions Responsables de les empreses adherides.

ADIN justifica el seu desenvolupant i demana a l’Administració catalana responsable que desenvolupi un marc normatiu similar al desenvolupat a les Balears i a d’altres comunitats autònomes, ja el gran augment de la flota d’embarcacions de lloguer i el continu creixement de la demanda fa necessari aquest nou marc normatiu,  fins avui inexistent a Catalunya.

A més a més, sigui per les poques hores d’ús de la flota i/o pels costos de manteniment, hi ha una tendència molt gran al lloguer fraudulent d’embarcacions de particulars (en llista 7ª), que comporta una gran competència deslleial per a les empreses i que, addicionalment, inclou riscos pels arrendataris, en quant a manca de seguretat, pel que fa a patrons no professionals, manca de revisions i infraassegurances, com des d’ADIN es va denunciar al juliol 2019 al Telenotícies de TV3.

En quant a les característiques del Registre Xàrter d’ADIN, cal remarcar que té caràcter públic, que te una validesa bianual, que inclou un adhesiu distintiu per a les embarcacions registre i que es tracta d’un servei gratuït per a les empreses associades a ADIN i molt assumible per a la resta.

Aquest registre està disponible per a totes les modalitats d’embarcacions, ja siguin motos aquàtiques, neumàtiques, semirígides, motores o velers, i tant si disposen de pavelló espanyol, comunitari o extracomunitari.

Declaracions

En opinió de Miquel Guarner, secretari general d’ADIN, “El hàbits del usuaris nàutics estan canviant. Abans la pràctica totalitat dels navegants eren o aspiraven a ser els propietaris de la seva pròpia embarcació i en els darrers anys, la tendència a llogar embarcacions està en procés de gran creixement. Al 2019, el mercat de lloguer d’embarcacions representa a tot l’Estat un 27,6% del total d’embarcacions matriculades i un 31,1 % a Catalunya, més d’1 de 4 i prop d’1 de cada 3, respectivament i el nostre REGISTRE XÀRTER ajudarà a ordenar el sector”.

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades