El Port de Barcelona dona suport  a la normativa IMO 2020

12-febr.-2020 | Notícies del sector, Notícies Generals

Comparteix:

El Port de Barcelona dona suport  a la normativa IMO 2020, dirigida a limitar el contingut en sofre del carburant dels barcos.

L’objectiu és impulsar la sostenibilitat del transport marítim. Això comporta una millora de la qualitat de l’aire, sobretot a aquelles persones residents properes a la zona. A més a més, impactarà positivament als medis terrestres i marins, ja que contribuirà a la reducció de pluja àcida i l’acificació de l’aigua.

l’IMO calcula que la mesura permetrà una reducció anual de 8,5 milions de tones d’òxids de sofre.

Actualment el port està treballant en el procés de transició energètica, per aconseguir treballar sobre un projecte d’energies renovables. Les principals fonts d’energia a promocionar a les zones portuàries són les renovables, fotovoltaiques i eòliques. També s’està treballant amb la promoció de nous combustibles de zero emissions de carboni per a barcos, vehicles pesants i maquinària de terminal.

S’electrificaran els molls per permetre una connexió elèctrica entre els barcos. Es preveu que aquesta connexió elèctrica permetrà una reducció del 51% de les emissions contaminants en òxids de nitrogen i un 25% les partícules en suspensió l’any 2030, amb relació a l’any 2017.

port de barcelona

 

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades