Finalitzen les mesures de restricció i la nàutica podrà reprendre part de la seva activitat industrial i empresarial a partir de dimarts 14 d’abril

13-abr.-2020 | Notícies del Clúster, Notícies del sector, Notícies Generals

Comparteix:

Finalitzen les mesures de restricció i la nàutica podrà reprendre part de la seva activitat industrial i empresarial a partir de dimarts 14 d’abril.

Addicionalment es publica al BOE, Resolució de 9 d’abril per la que es prorroga l’estat  d’alarma fins el 26 d’abril.

Al mateix temps també des del Ministeri de Sanitat, s’ha publicat una GUIA DE BONES PRACTIQUES ALS CENTRES DE TREBALL que inclou totes les recomanacions previstes per a la prevenció dels contagis.

De manera resumida, es permet la tornada als centres de treball, sempre amb l’estricte compliment del protocol d’higiene en els centres de treball, que continuaran sense poder estar oberts al públic, en principi fins al proper 26 d’abril, data a dia d’avui vigent per l’estat d’alarma, que encara sembla que podria tenir algo prorroga addcional.

Després de finalitzar el període de vigència del Reial decret llei 10/2020, de 29 de març, pel qual es regulava un permís retribuït recuperable per a treballadors de serveis no essencials, tret de les activitats professionals amb tracte amb públic, es reprendran les activitats empresarials, sota els paràmetres exigits i es fomentarà tant com sigui possible el teletreball.

Recordem també, com ja vàrem informar a:

  • que les activitats esportives i d’esbarjo han estat suspeses, tal i com preveu l’article 10.3 del Real Decret 463/2020, de 14 de março, que en el seu annex cita expresament les “proves i exhibiciones nàuttiques”. En consequència, queden prohibides totes les activitats referents a regates o proves i exhibicions nàutiques. La navegació privada d’esbarjo no es permet com a consequència de la prohibició de circulació per les vies d’ús públic per a realitzar aquesta activitat, excepte qye siga per una questió exclusivament professional. En consequència s’evitaran sortides amb embarcacions d’esbarjo mentre duri l’estat d’alarma decretat.
  • Els títols de la nàutica d’esbarjo, així com els certificats i despatxos per temps de les embarcacions d’esbarjo que caduquin durant el temps que duri l’estat d’alarma veuen ampliada la seva validesa per un termini addicional igual al de vigència d’aquesta situació excepcional, a comptar des de la seva finalització.

 

Per a mes informació:

GUIA bones practiques als centres de treball

https://www.mitma.es/maritimo/estado-alarma

BOE-A-2020-4406 prorroga estat alarma fins 26 abril

 

 

 

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades