NETEGEM EL PORTS: MARINA BADALONA DISSABTE 12 DE JUNY 11,30H

9-juny-2021 | Notícies del sector, Notícies Generals

Comparteix:

Drons aquàtics, el nou sistema de recollida de residus superficials als ports catalans.

Marina Badalona és el primer a posar-lo a marxa en el marc d’una campanya en què està previst que participin una dotzena de ports a l’any 2022.

 

El pròxim dissabte 12 de juny d’11:30h a 13:00h a l’esplanada de la rampa de Marina Badalona, se celebrarà la presentació i prova pilot del nou sistema de recollida de residus superficials als ports catalans amb drons aquàtics. Amb la participació de:

  • Isidre Gavin, secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya i vicepresident del Port de Badalona
  • Amadeu Nuñez, president del Clúster Nàutic Català
  • Imanol Sanz, gerent del Port de Badalona
  • Miquel Guarner, secretari general del Clúster Nàutic Català

 

Conscients de la importància de la preservació del medi marí, i coincidint amb la setmana del dia mundial dels oceans, el Clúster Nàutic Català ha engegat l’acció ‘Netegem els ports’, que té com a objectiu netejar la làmina d’aigua de la totalitat dels ports de Catalunya en un període de quatre anys. Per complir aquest termini, la iniciativa té previst netejar dotze ports cada any (4 de Girona, 4 de Barcelona i 4 de Tarragona) durant els mesos de maig i juny.

El Port de Badalona ha estat el primer a sumar-se a aquesta iniciativa, i realitzarà la prova pilot el pròxim 12 de juny, en un acte públic on es preveu que hi assisteixin diverses personalitats públiques, així com diversos mitjans de comunicació per donar-ne cobertura.

La recollida de residus es durà a terme amb el dron aquàtic fabricat per l’empresa catalana Ona Safe and Clean, finalista en una de les edicions dels Premis Innovació del Sector Nàutic, impulsats pel Clúster Nàutic Català. Es tracta d’una embarcació amb buc de catamarà que funciona amb motor elèctric amb bateries i un comandament a distància amb càmera integrada i que és capaç de filtrar una superfície de 5.000 m2 de làmina d’aigua o un volum de 780 m3 per hora de treball a 2 nusos.

Per a més informació podeu consultar el díptic següent:

diptic210x210-netegemelsports

 

netegem els ports

ADIN logo blanc

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades