XXVIII edició de La Ruta de la Tramuntana – Regata Costa Brava

5-jul.-2021 | Notícies del Clúster, Notícies del sector

Comparteix:

La prova estrena nou format i compta amb la flota més puntera de la navegació d’altura

 

Club Nàutic El Balís, 5 de juliol, 2021.- La XXVIII edició de La Ruta de la Tramuntana-Regata de la Costa Brava està preparada per a la seva sortida. Les embarcacions més punteres de la navegació d’altura mediterrània estan llestes per ser a la línia de partida al CN El Balís aquest divendres 9 de juliol, disposades a cobrir la seva travessia amb destinació el mar de la Tramuntana.

Aquesta edició compta amb la novetat de què consta amb dos trams de competició. La primera etapa (Costa Brava Sud) serà la tradicional remuntada pel mar de nord català des del Port El Balís amb el pas per la boia davant el CV Blanes, fins al CN l’Escala, un trajecte de 54 milles nàutiques teòriques. Un cop la flota hagi arribat al Port de l’Escala, es cobrirà el segon tram, amb una etapa per la Costa Brava Nord, amb sortida 10 de juliol, consistent en una emocionant travessia pel nord de litoral de la Costa Brava, de 29,5 milles, amb sortida i arribada a el CN l’Escala, per virar l’illa de Cap Creus (la Massa d’Oros) i navegar per un dels litorals més agrestes de la Mediterrània.

Aquest format ha estat molt ben rebut pels aficionats a la navegació d’altura, que converteixen aquesta prova en una de les més representatives de les regates que es disputen a la Costa Brava. La prova és puntuable per al Campionat de Catalunya d’Altura en les seves categories Solitari, A2 i Tripulació.

 

 

Destacades tripulacions en A2

En aquesta ocasió destaca a la prova la potent flota d’A2 amb embarcacions com Comet @ de l’competitiu regatista de l’CN El Balís Luis Blanchar, IA Orana de Jordi Zaragoza del CN Vilanova, SMerit de Tito Moure del CV Blanes, el Korrigan de Joan Balaguer també del CV Blanes, així com el Ainur d’Axel Muñoz de la flota de Blanes. Altres destacades tripulacions A2 presents són el Caront de Rafael Margalef de CV Mataró, el Diabolic del belga Glenn De Brouwer que aquest any està destacant per la seva participació en les regates del circuit d’altura mediterrani espanyol, així com el seu compatriota Eddy Lekens amb el veler Repoman, els francesos Matifou 3 de Caucat Olivier o Routes du Large de Jean-Françoise Lecarpentier, un altre assidu a les navegacions d’altura del nostre país.

 

 

Les ‘Tripulació Completa’

També són importants les embarcacions enquadrades en la categoria de Tripulació Completa amb velers com els de el CN Port d’Aro Lone de Ramon Garriga Alsina, el L’Oreig Marti Gelabert, el Alcyon Primero de Fernando Alvarado, de l’AP Yates, el Amariha de Pere Quiles Mingot i els components de la flota d’el CN l’Escala J70-1 de Josep Calp, el Poma de Pere Sala, Cresques de Valentín Baraibar, el Bniz de Domingo Gil Sapena de el CV Golfus, el Trasgo de Daniel Coronel Martinez del CM Port Ginesta,
Destaca la flota de la categoria Training formada per les embarcacions de l’Port Olímpic de Barcelona Klipper One d’Asier Garmendia, el Suhail de Xavier Mas Cana, el Hink Fast de Víctor Avedaño, el Pekas de Xavier Mas Cana.

 

 

La prova està organitzada pel CN Skipper i Difusió Nàutica, juntament amb el CN El Balís, CN L’Escala i compta amb la col·laboració de el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, Ports de la Generalitat, Associació Catalana de Ports Esportius i Turísitcs, Ajuntament de l’Escala, Clúster Nàutic Català, Club de Vela de Blanes, Real Asociación Nacional de Cruceros, la Societat Estatal de Salvament i Seguretat Marítima i la Guardia Civil del Mar.

Més informació: Angel Joaniquet – 636319218
Secretària de Regata: Andrés Oliva – Club Nàutic Skipper / Difusió Nàutica – 34933180101 / +34627875200

ADIN logo blanc

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades